20-10-2021

Start Valpreventie Beweeg Zeker 8 november in Eibergen

Voorkomen is beter dan genezen! Daarom Beweeg Zeker!

De Sport Federatie Berkelland(SFB) verzorgt het valpreventieprogramma Beweeg Zeker voor 65 plussers in Berkelland. Het programma gaat in op het beïnvloeden van de meest voorkomende risicofactoren van vallen. Gedurende 12 weken gaan deelnemers 1 uur per week werken aan bewustwording, kennis en vaardigheden rondom het voorkomen van een val. Onderdelen binnen het programma zijn: kracht- en balansoefeningen, opvangen van een val en opstaan na een val. Deelnemers gaan ook thuis actief aan de slag met thuisopdrachten uit het cursusboek.

In iedere kern werken we samen met plaatselijke fysio- en ergotherapeuten. De fysiotherapeut is 1 les aanwezig om tips en advies te geven over de manier van uitvoeren van dagelijkse handelingen en de juiste houding hierbij. De ergotherapeut komt een les verzorgen gericht op het kennismaken en oefenen met hulpmiddelen. Sinds kort zijn wij ook een samenwerking aangegaan met Zlimthuis, zij geven informatie over slimme woonoplossingen. Een onderdeel van het programma is deelnemen aan het bus-uitje naar het beleefhuis van Zlimthuis (gereduceerd bedrag).

Voor wie is het programma bedoeld?
Het programma is bedoeld voor 65-plussers in de gemeente Berkelland. De inhoud staat in grote lijnen vast maar wordt in de uitvoering aangepast aan de individuele deelnemer. Hierdoor kan iedereen meedoen ook als u een rollator of een stok gebruikt. Een groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Kosten
De kosten bedragen €65,- p.p. Hiervoor krijgt u 12 trainingen, een terugkombijeenkomst, een cursusboek en een kopje koffie/thee na elke training.

Wanneer
Dag: Maandagmiddag
Tijd: 15.45 tot en met 16.45 uur
Waar: in de gezamenlijke ruimte aan de Bartelinksgang nummer 12
Datums: 8 nov – 15 nov – 22 nov – 29 nov – 6 dec – 13 dec – 3 jan – 10 jan – 17 jan – 24 jan – 31 jan – 7 feb

 

Meer informatie of wilt u zich opgeven? Bel of mail ons.
0545-476727
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.