5-3-2022

Holterhoek ook in 2022 schoon! Doe jij ook mee?   

Buurtschap Holterhoek zwerfafvalvrij, dat doen we samen.

Daarom organiseren we net als voorgaande jaren samen met WildBeheerEenheid Rekken de jaarlijkse bermschoonmaakdag. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden.

è Zaterdag 12 maart 2022

We beginnen om 9:00 uur met een kop koffie bij Erve Kranenboer aan de Kranenweg 1.
Van 9:30 tot circa 11:30 uur steken we de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. We komen na afloop weer terug bij het startpunt om onder genot van een borrel nog even na te praten.

Heb je zin om te helpen, kom in actie! Graag vooraf aanmelden via whatsapp (06-51660578) of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hebben een beperkt aantal grijpers en reflecterende hesjes ter beschikking gekregen van de gemeente Berkelland. Indien mogelijk neem je eigen prikker en veiligheidshesje mee.

Alvast dank voor jullie hulp!

WBE Rekken/Contactgroep Holterhoek

24-12-2021

Nieuwsbrief 4 Contactgroep Holterhoek klik hier.

Bijlage 1: KPN Antenne schets

Bijlage 2: Brochure alles over antennes

20-10-2021

Start Valpreventie Beweeg Zeker 8 november in Eibergen

Voorkomen is beter dan genezen! Daarom Beweeg Zeker!

De Sport Federatie Berkelland(SFB) verzorgt het valpreventieprogramma Beweeg Zeker voor 65 plussers in Berkelland. Het programma gaat in op het beïnvloeden van de meest voorkomende risicofactoren van vallen. Gedurende 12 weken gaan deelnemers 1 uur per week werken aan bewustwording, kennis en vaardigheden rondom het voorkomen van een val. Onderdelen binnen het programma zijn: kracht- en balansoefeningen, opvangen van een val en opstaan na een val. Deelnemers gaan ook thuis actief aan de slag met thuisopdrachten uit het cursusboek.

In iedere kern werken we samen met plaatselijke fysio- en ergotherapeuten. De fysiotherapeut is 1 les aanwezig om tips en advies te geven over de manier van uitvoeren van dagelijkse handelingen en de juiste houding hierbij. De ergotherapeut komt een les verzorgen gericht op het kennismaken en oefenen met hulpmiddelen. Sinds kort zijn wij ook een samenwerking aangegaan met Zlimthuis, zij geven informatie over slimme woonoplossingen. Een onderdeel van het programma is deelnemen aan het bus-uitje naar het beleefhuis van Zlimthuis (gereduceerd bedrag).

Voor wie is het programma bedoeld?
Het programma is bedoeld voor 65-plussers in de gemeente Berkelland. De inhoud staat in grote lijnen vast maar wordt in de uitvoering aangepast aan de individuele deelnemer. Hierdoor kan iedereen meedoen ook als u een rollator of een stok gebruikt. Een groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Kosten
De kosten bedragen €65,- p.p. Hiervoor krijgt u 12 trainingen, een terugkombijeenkomst, een cursusboek en een kopje koffie/thee na elke training.

Wanneer
Dag: Maandagmiddag
Tijd: 15.45 tot en met 16.45 uur
Waar: in de gezamenlijke ruimte aan de Bartelinksgang nummer 12
Datums: 8 nov – 15 nov – 22 nov – 29 nov – 6 dec – 13 dec – 3 jan – 10 jan – 17 jan – 24 jan – 31 jan – 7 feb

 

Meer informatie of wilt u zich opgeven? Bel of mail ons.
0545-476727
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20-08-2021

Nieuwsbrief 3 Contactgroep Holterhoek klik hier.

04-05-2021

Kranslegging zonder publiek
Door de maatregelen rondom de coronacrisis, is het dit jaar wederom niet mogelijk de 4 mei herdenkingen te organiseren in Berkelland. In heel Nederland herdenken we dit jaar op 4 mei de oorlogsslachtoffers vanuit huis.

Kranslegging in Eibergen
Namens alle inwoners van buurtschap Holterhoek heeft het bestuur van Contactgroep Holterhoek een krans gelegd ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers.

        

 

13-03-2021

Bermschoonmaakdag 2021 gaat door
Ondanks corona willen we dit tóch gaan organiseren. En wel op zaterdag 20 maart aanstaande, gelijktijdig met het 'opschoon-ommetje' van de Landelijke Opschoondag NL Schoon 2021!

Een gezellige gezamenlijke start en afsluiting behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Maar als iedereen een deel van de openbare weg nabij zijn eigen huis schoon maakt, gaat het ons ook dit jaar weer lukken: Een schoon Holterhoek!

Hoe gaan we het doen?
Zaterdagochtend vanaf 9:00 uur kun je bij Gilbert Heutinck, Vredenseweg 16A grijpers en vuilniszakken afhalen. Volle zakken kun je na afloop ook daar weer inleveren. Het verzamelde afval kunnen we via de gemeente afvoeren.

Graag vooraf aanmelden
Om het enigszins te coördineren vragen we jullie om je vooraf aan te melden door een berichtje te sturen of telefoontje te doen met je naam en welke delen van de openbare weg jullie willen schoonmaken. Het kan zijn dat we bij een eventuele overlapping vragen om een ander deel schoon te maken, maar daar komen we dan vast wel uit. 

Dus kom in actie en meld je aan via whatsapp of telefoon bij Gilbert Heutinck (06-51660578) of Rik Braam (06-10931464) of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ga je zwerfafval rapen? Kijk dan ook even hier voor de de belangrijkste veiligheidsadviezen.


Maak van je mondkapje geen zwerfkapje

13-03-2021

Nieuwsbrief 2 Contactgroep Holterhoek klik hier.

14-12-2020

Nieuwsbrief 1 Contactgroep Holterhoek klik hier.