19-8-2024

HOLTERHOEK – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus trokken de Holterhoekse Kermis liefhebbers weer naar de weide naast café/ restaurant Grenszicht waar het jaarlijkse volksfeest plaatsvond. Vrijdag kwamen er vele Holterhoekers naar de feesttent die genoten van een uitgebreide brunch, met op de achtergrond het gezellige geluid van de accordeon van Jos ten Hoopen. Ieder jaar weer is de brunch een groot succes.

Nieuw
Aansluitend werd het nieuwe onderdeel ´De Super Holterhoekers` geïntroduceerd en werd  er een spannende strijd onder 10 teams met Holterhoekers gestreden voor deze felbegeerde titel.
De Super Holterhoeker is gebaseerd op het bekende spel ´De Alleskunner´. Team Noachweg ging uiteindelijk met deze titel naar huis. De tweede plek was voor team Klumkes en de derde prijs voor Team Wielens. Het avondprogramma met het muziekduo Suitz  was een mooie afsluiter van de vrijdag.

Zaterdag
Opnieuw op het programma stond er op zaterdagochtend “ Heel Holterhoek bakt”. Al op tijd konden er zelfgebakken taarten  worden gebracht. Bij dit onderdeel  kon men worden onderscheiden met de titel ‘ Meesterbakker Holterhoek 2024’. De thuis gebakken taarten werden door de jury, ‘de zusjes’ (oud bestuursleden Marga Huls, Riet ten Hoopen en Dini Papen) beoordeeld en daaruit kwam wederom Bianca Kuipers als beste bakker uit de test en mag zich opnieuw “meesterbakker Holterhoek 2024” noemen. Het thema van haar taart was ‘een mandje zonnebloemen’. De tweede prijs was voor Petra Bollen en de derde prijs is weggelegd voor Maud klein Avink. Aansluitend begon het jaarlijkse vogelschieten waar menig Holterhoeker de strijd om Koning of Koningin te worden weer aanging. Ook bij de jeugd werd er gestreden om jeugdkoning of koningin, deze titel was wederom weggelegd voor Bas klein Avink, hij mocht zich in 2022 en 2023 ook al jeugdkoning noemen en plakt hier dus nog een jaar bij aan. Uiteindelijk, na 400 schoten was de titel Koningin voor Christy Roerdink, zij mag zich een jaar lang koningin van Holterhoek noemen met aan haar zijde Dave Oosterom. Opnieuw regeert er weer een Koningin over de Holterhoekse gemeenschap. Het feest na de huldiging zorgde voor een gezellige sfeer deze middag onder de muzikale leiding van Hans Freije. Het avond feest met de band Barcode zorgde voor een spetterende afsluiting van een zeer geslaagd kermis weekend waar de feestende Holterhoekers weer een jaar op kunnen teren.